Lead by Presence - Systemisch werk

Systemisch werk

Wanneer je optimaal wilt presteren en goed in je vel wilt zitten, wil je niet alleen naar jezelf kijken, maar ook naar het systeem waarin je je begeeft. Dit systeem kan je familie zijn, je gezin, maar ook je werkomgeving.

Wij gebruiken hiervoor de methodiek (familie)opstellingen. Dit wordt steeds bekender, dus wellicht heb je er al eens over gehoord. Het biedt de kans om je gedrag en patronen onder de loep te nemen door naar het systeem te kijken waarin jij een plek hebt.

Lead by Presence - Systemisch Werk - wanneer kom je bij ons

Wanneer kom je bij ons?

De mensen die bij ons komen zijn professionals die graag willen groeien en opstellingen zien als een manier om een ander perspectief te krijgen op hun uitdaging. Zo ontmoet je gelijkgestemden en is er veel herkenning tijdens elkaars ontwikkelingsproces.

Discretie staat bij ons hoog in het vaandel, juist omdat je hierbij zulke kwetsbare kanten van jezelf kunt tegenkomen. Je bent aanwezig als inbrenger van een vraag of als representant. Als inbrenger kun je een vraag inbrengen als: uitdagingen in relaties, familie, werksituaties, maar ook mag je eigen nieuwsgierigheid een drive zijn om te komen. Ook al doe je zelf geen opstelling, juist erbij aanwezig zijn kan al heel helend zijn!

Opstellingen worden vaak geboekt in combinatie met een coachingstraject.

Praktisch

Op een tweedaagse is er plaats voor zeven mensen die een vraag inbrengen. Tussen de sessies door leggen we bepaalde processen uit en delen we kennis over de dynamieken in opstellingen én doen we fijne meditaties en visualisaties.

We werken in een prettige setting op diverse mooie locaties in het land (zoals Huis te Zaanen en Klooster Samaya), waar ‘s middags een vegetarische lunch wordt geserveerd. 

Wil je een keer kennismaken met de methodiek of leren van opstellingen? Dan is er een beperkt aantal plekken beschikbaar als representant. Je brengt dan niet een vraag in, maar je kunt wel op plekken staan in het systeem van anderen en ervaren hoe dat is. 

Kijk voor interesse in de systemische wetten achter een opstelling eens bij de masterclass Systemisch Perspectief.

Lead by Presence - Systemisch Werk - Praktisch

Data opstellingen

Voor vraagstellers wordt een telefonische intake gepland, om de vraag die je wilt opstellen helder te krijgen en eventuele vragen te beantwoorden.

Herfst opstellingen – November

21 november en 22 november 2023

Deze editie is Vol voor vraagsteller en er is nog plek voor representanten.

Samaya in Werkhoven (vlakbij Utrecht)

Dit is een tweedaagse met overnachting. Investering €990,- ex. btw Voor representanten €400,- ex. btw

Winteropstellingen – Januari 2024

19 januari en 26 januari 2024

Huis te Zaanen in Haarlem

Deze tweedaagse bestaat uit twee losse vrijdagen. Investering is voor vraagstellers €770 ex btw en voor representanten €200 ex btw

Lenteopstellingen – April 2024

11 april en 12 april 2024

Omgeving Haarlem

Deze tweedaagse is zonder overnachting. Investering is voor vraagstellers €770 ex btw en voor representanten €200 ex btw

Over de trainer

De opstellingen worden begeleid door Joni Bais en Dion Nicolai. Joni en Dion hebben samen al meer dan 20 jaar een verbinding als collega’s, vrienden en nu als gepassioneerden voor het vak van systemisch werk. Naast ervaren trainers zetten we bij de opstellingen ook altijd ervaren representanten in wat een prettige beding geeft voor de groep.

Joni Bais
Joni Bais is vanaf 2000 gefascineerd door systemisch werk. Ze volgde zes jaar opleidingen bij Barbelo Uijtenbogaardt die haar tot in de finesse heeft opgeleid.
Joni past de methode al zo’n 10 jaar toe op zakelijke trajecten en merkte dat het daar ook heel heilzaam en praktisch ingezet kon worden. Daarnaast biedt ze sinds enkele jaren ook groepssessies aan (familie)opstellingen.

 

Lead by Presence - Opstellingen - Over de trainer
Lead by Presence - Opstellingen - Over de trainer

Dion Nicolai
Dion is een ervaren trainer met een holistische aanpak. Hij bekijkt vraagstukken altijd vanuit een systemisch perspectief. Dion volgde diverse opleidingen in systemisch werk en is jarenlang vaste representant geweest bij opstellingen die Joni begeleidde. Hij geeft ook opleiding in systemisch werk voor trainers. De samenwerking tussen Joni en Dion ontstond heel organisch en ze vullen elkaar goed aan. Inmiddels begeleidt Dion met veel succes ook zelf opstellingen.

 

Inschrijven  Factuurgegevens

  Jorg Ruis volgde de tweedaagse familieopstellingen bij Lead by Presence. Kijk hier het interview en zijn ervaringen.

  Ervaringen

  Lead-by-Presence---Rosa-Hoynck-van-Papendrecht

  Rosa Hoynck van Papendrecht

  Merkstrateeg &ROSA

  De tweedaagse familieopstellingen die ik bij Joni heb gevolgd waren intens, bevrijdend, gaven veel inzicht en heel erg waardevol. Ik heb meer inzichten in mezelf gekregen en door de opstelling is dit heel beeldend geworden waardoor ik hier altijd weer naar terug kan keren. Het heeft bepaalde emoties los gemaakt waar ik vanuit mezelf lastiger contact mee kon maken. Heel bevrijdend en ik merk nog steeds dat de inzichten zich ontvouwen. Een waardevolle ervaring die ik oprecht iedereen gun.

  Kim Van Slobbe-Maijer

  Psychiater

  Onlangs heb ik deelgenomen aan de twee-daagse methodiek (familie)opstellingen, echt een game-changer! Als coach kende ik Joni al als fris, creatief en tegelijk wijs en ervaren. Onder haar bezielende begeleiding komen belangrijke -vaak belemmerende- thema’s en patronen nóg duidelijk aan de oppervlakte, leidend tot meer inzicht en mogelijkheid tot verandering en/of vooruitgang. Niet alleen was het bijzonder om te ervaren wat een eigen ingebrachte vraag en opstelling mij kon brengen, ook het deelnemen aan opstellingen van anderen bracht extra inzichten en verdieping. Niet onbelangrijk daarbij was zijn de keuze van Joni voor een rustige, inspirerende omgeving en een niet te vol programma zodat er letterlijk en figuurlijk de ruimte is om het optimale uit de opstelling te halen en (de eerste) indrukken op je in te kunnen laten werken.

  Ralph  van Dam

  Ondernemer / professioneel spreker

  Ik heb Joni mogen meemaken tijdens een meerdaagse-training als ook individuele coaching rondom public speaking. Wat een vakvrouw. Naast inhoudelijke kennis, ervaring en tools rondom dit onderwerp brengt ze ook een sterk ‘inlevingsvermogen’ met zich mee wat het resultaat voor jou als klant op een hoger plan tilt. Een aanrader!

  Aan de slag?

  Een belafspraak is zo geregeld! Fijn als je voorafgaand aan het gesprek alvast wat informatie kunt invullen. Je wordt binnen twee werkdagen door ons gebeld.