Benieuwd naar ons persoonlijk leiderschapsprogramma Leiderschap in Flow? Klik hier!

Lead by Presence -  Joni Bais

Joni Bais

Joni Bais begeleidde de afgelopen jaren honderden ondernemers, politici, mensen in de media en executives met de vraag: hoe maak ik persoonlijk meer impact vanuit wie ik werkelijk ben?

Joni heeft een uniek profiel als coach. Met haar achtergrond als filmmaker en ervaren public speaking coach én daar bovenop haar expertise in systemisch werk en hypnotherapie brengt ze een verrassende combinatie mee. Ze heeft de diepte en intuïtie om blokkades aan te pakken en tegelijkertijd de creativiteit en nuchterheid om het ook praktisch toepasbaar te houden voor de zakelijke markt.

Joni is de oprichter van Lead by Presence. Ze begeleidt onze opstellingen (systemisch werk) en doet coachtrajecten.

Levensverhaal Joni

In 2007 ging ik aan de slag bij New Life University waar ik de kans kreeg een tak binnen het bedrijf in filmproductie op te zetten. Ik maakte filmportretten van bestuurders. Daarnaast produceerde ik reportages en documentaires ter ondersteuning van verandertrajecten voor klanten als DSM, Ahold, Bruna en Ernst & Young. Mega leerzame en avontuurlijke periode waarin ik op C level betrokken was bij implementatie van wereldwijde strategie veranderingen.

Als regisseur en interviewer ontdekte ik dat je veel meer impact kon maken als je je ook verdiept in het psychologische proces van je geïnterviewde. Ik zag hoe andere vragen, en soms ook interventies, grote veranderingen brachten in de ontspannenheid van mensen voor de camera en op het podium. Ik verdiepte mij verder in de psyche van de mens en volgde een aantal opleidingen in coaching, hypnotherapie en systemisch werk. Ik las alles wat los en vast zat over persoonlijke groei, leren en mindset.

Coaching - Lead by Presence
Lead by Presence - Joni Bais

In 2010 richtte ik samen met twee compagnons sprekersbureau Great Communicators op. We werden snel een toonaangevend bureau op het gebied van public speaking. Het bood mij de kans als sprekerscoach om in internationaal verband met veel verschillende mensen en organisaties te werken. De sprekers die ik begeleidde voor evenementen als TEDX Amsterdam, Utrecht, of voor belangrijke presentatie momenten waren ondernemende gamechangers, executives, professoren en politieke leiders.

Wat mijn levenspad ook interessant maakt is dat ik een aantal keer revalideerde, korte en langere tijd van een ongeluk. Gek genoeg hoort dit ook thuis in ‘mijn CV’. Het maakt me tot wie ik ben. Ik leerde in die trajecten ongelofelijk veel over het leven, maar ook over herstel, rouw, het brein en uiteraard leerde ik….geduld te hebben. Allemaal zaken die ik nooit een opleiding had kunnen leren.

In 2020 besloot ik dat het tijd was voor een nieuw pad om mij professioneel en persoonlijk verder te kunnen ontwikkelen. Ik heb mijn aandelen van Great Communicators toen verkocht aan mijn compagnon. Daarna heb ik de tijd genomen voor nieuwe plannen. Hier is het collectief Lead by Presence uit ontstaan.

Aan de slag?

Een belafspraak is zo geregeld! Fijn als je voorafgaand aan het gesprek alvast wat informatie kunt invullen. Je wordt binnen twee werkdagen door ons gebeld.